luni, 13 septembrie 2010

Asteapta!Ai rabdare!

"Asteapta!Ai rabdare!" . De cate ori nu ai auzit aceste indemnuri? De cate ori nu ai auzit aceste cuvinte? De cate ori nu ai simtit ca-ti fuge pamantul de sub picioare rasunandu-ti in minte "Asteapta!Ai rabdare!" . Si poate ca uneori ai asteptat minute, ore, zile, luni sau chiar ani? Eu da, am asteptat si ani, am asteptat si zile, am asteptat saptamani, am asteptat ore... am asteptat, chiar daca inima pulsa din ce in ce mai tare, chiar daca era agitata, eu am asteptat. Se spune ca Dumnezeu daruieste celui ce stie sa astepte, dar uneori nu ati simtit ca ati asteptat prea mult? Nu ati simtit ca visul e atat de departe pentru a mai astepta? Nu ati simtit ca planurile vi se naruiesc, iar voi asteptati, asteptati si tot asteptati... si nu ma refer numai la a avea rabdare si a sta degeaba ci si la a face ceva constructiv pentru ceea ce va doriti, dar totusi sa trebuiasca sa asteptati ca pentru o recolta... azi plantezi orez asteptand sa ai ce manca la iarna, si tu astepti, astepti dar cum temperatura nu este prielnica orezului nu ai roade. Cam asa mi s-a intamplat, sa astept de multe ori, iar acum rabd si rabd... si sunt calma, poate prea calma, si cand vine cate o furtuna, cand vine cate un vartej si ma da peste cap plang si plang... dar lacrimile sunt pentru a ma descarca, caci in mintea mea imi spun "Asteapta! Ai rabdare! Taci! Indura! Ai un scop de atins ai uitat?"


Noapte buna, dragii mei bloggari...



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

11 comentarii:

  1. Cat am mai asteptat si eu in anumte cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce necaz ai patit ? zi-mi ca nu e ceva extrem de grav, problemele pe care le aveai la inceputul vacantei... :-s
    Merci de urari! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa vorbim face to face mai bine. Nu stiu prea multi si nici nu vreau sa se afle ca sa primesc "saluturi"

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai auzit de Vastu?

    Suntem sfatuiti ca inainte sa facem ceva, sa ne dorim acel ceva si sa ne creeam asteptari si vise. Sa inchidem ochii si sa-l vedem. Dar sa muncim pentru el, nu sa stam si sa asteptam para malaiata in gura lui natafleata. In momentul in care il vom obtine, valoarea lui este de nepretuit.

    Grav este faptul ca nu ne mai putem permite astfel de vise si asteptari. Traim intr-o perioada dominata de instabilitate si de imposibilitatea de a-ti face un plan pe o perioada mai indelungata. Parca totul ne e potrivnic - de la cei din fruntea statului si pana la Natura.

    RăspundețiȘtergere
  5. EXACT! Degeaba imi doresc, degeaba incerc sa fac ceva daca restul este potrivnic..

    RăspundețiȘtergere
  6. Cica lucrurile bune se fac in liniste si cu rabdare. Evident, la ce folos o furculita de aur cand in fata ai un blid cu supa.... La ce folos o masina sport cand nu mai ai curajul si entuziasmul tineretii...la ce folos Fat-frumos pe un cal alb cand deja iubesti pe altcineva. Viata e dominata de "Ironic". Asta nu tre sa ne opreasca din a o lua asa cum vine...cu dezamagirile ei nenumarate si ca niste naivi ce suntem, dupa o lunga serie de esecuri, o simpla reusita sterge memoria neagra a insuccesului anterior. Poate pentru asta merita sa astepti...sa ai rabdare !
    Exact aceste cuvinte mi-au rasunat in minte toata copilaria si adolescenta. Ba chiar mai mult, eram si amagit cu replica "tu trebuie sa inveti si sa te porti cuviincios si la vremea lor, le vei avea pe toate. Rabdare, fiul meu !" . As fi foarte indreptatit sa intreb acum, ca si eroul de poveste ce a cerut tatalui tineretea fara batranete si viata fara de moarte promisa in copilarie: "unde sunt toate cele promise , caci eu mi-am facut datoria? " Insa la ce folos regretele insuccesului cand am la indemana speranta ! Multe dintre vise s-au indeplinit fara sa imi dau seama pt ca ele au devenit lucruri firesti acum. Mai demult erau doar vise frumoase si idealuri atat de indepartate si putin accesibile. Suntem ingrati. Uitam cat de mult ne-am rugat pt ceva anume si cand in sfarsit dobandim acel ceva nu il mai apreciem pt ca e "firesc" sau pt ca nu a venit fix atunci cand ne doaream noi. Ai rabdare ! Indura ! Asteapta ! Gusta putin din Infern pt numai asa o sa poti aprecia Paradisul ! (cam poetic, nu? )
    Insa Ideea e sa ai ochii larg deschisi si simturile treze cand ti se va intampla ceva bun pentru ca daca nu inveti sa apreciezi si cel mai insignifiant lucru bun ce ti se intampla, te asteapta o viata plina de frustrari.
    O toamna frumoasa in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Gabriel, am revenit azi asupra acestei postari, pentru a o reciti. De ce? Pentru ca azi simt pacea interioara si stiu ca pot face ceva sa-mi indeplinesc visul, mai este putin si va deveni realitate cel mai mare vis al meu, iar pe celelalte planuri sunt linistita cred eu. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Apreciez si a dreptate!

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML