joi, 12 iulie 2012

poza de pe http://www.evz.ro
Cu ce se lupta liceanul si studentul din ziua de astazi? Cu sistemul!!! De cateva zile se tot vorbeste despre rezultatele dezastruoase la bacalaureat,dar nimeni nu vorbesti despre acei copii buni care au obtinut note bune datorita muncii lor pe parcursul a patru ani de liceu,absolut nimeni. Toata lumea se plange in schimb de cati putin elevi vor deveni anul acesta studenti,dar nimeni absolut nimeni nu face nimic sa schimbe sistemul! Sa fie mai multa severitate in ceea ce priveste examenele nationale, astfel acestia vor sti sa scrie ( am auzit la TV profesori care se plangeau ca elevii care au ajuns la liceu nu stiau nici sa-si scrie numele ), de asemenea sa se ia in considerare si rezultatele de titularizare ale profesorilor si la fel ca si elevii si acestia sa fie examinati periodic. Unii au metode invechite, altii metode noi mai bune sau mai putin bune...suntem intr-o era a tehnologiei, unde totul este posibil si deschis la nou asadar de ce sa nu  fim si noi oamenii deschisi la nou,fie ei elevi sau profesori...  . Si totusi ii compatimesc pe de o parte pe cei care ajung la facultate dintr-un singur motiv...un student care intra cu examen de admitere si obtine o bursa sa stiti ca este mai mica decat la facultatile unde se intra doar pe baza de dosar. Sunt studenta la medicina si da as vrea sa se faca ceva! Si bursa studentilor medicinisti sa fie la fel de mare ca si bursa stundetilor, de pilda de la ASE sau alte facultati cu profil tehnic(am fost putin subiectiva aici,dar cred ca multi sunt de acord cu mine fie ei studenti la medicina sau nu). Toti se plang de medici care fac malpraxis, dar nimeni nu se intreaba daca acel medic are un salariu cel putin proportional cu anii de studiu. Si NU,nu ma intelegeti gresit NU sunt de acord cu acei medici care primesc mita sau care nu-si fac datoria sau o fac gresit pentru ca-i condamn din simplu fapt ca stiau de la inceput ce-i asteapta in aceasta meserie, pentru ca au facut un juramant, pentru ca misiunea lor este de A SALVA  OAMENI! Dar daca s-ar face o revizuire asupra sistemului atat liceal cat si universitar s-ar constata inca "mici" sau "mari" probleme... Tema de gandire: Voi ce ati face?



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

15 comentarii:

  1. "vor stie sa scrie"? cred ca altcineva nu stie sa scrie ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. in caz ca nu iti dai seama... e "vor sti"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multmesc ca mi-ai atras atentia.Am sa corectez!Faptul ca am scris gresit un cuvant din neatentie nu inseamna ca nu stiu sa scriu! Dar cei care m-au citit pana acum sunt constienti de acest lucru.

    PS:Am spus de mai multe ori pana acum ca nu tolerez sa se posteze anonim asa ca te rog data viitoare semneaza-te!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aşa este, sistemul ne tratează pe toţi la fel, indiferent de vocaţie sau cât de mult munceşti să obţii nişte rezultate la învăţătură. Sistemul nu îl respectă pe cel care munceşte şi nu îl susţine. Acum nu zic să se acorde atenţie numai celor silitori pentru că e îngrijorător şi faptul că se intră la liceu cu note de 2 şi 3 la testele naţionale, ceea ce pune la îndoială utilitatea examenelor respective. Ne trebuiesc profesori buni care să se asigure că elevul a reţinut o informaţie nu să se mulţumească să-i scrie pe tablă o lecţie pe care acesta s-o recite a doua zi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te sustin intrutotul Nicusor! Sunt profesori cu metode invechite care nu te invata sa gandesti logic ci sa reproduci,dar sunt si profesori cu metode noi, dar care defapt ne aduc in derizoriu...

    RăspundețiȘtergere
  6. umm... uite problema cu invatamantul din Romania: e plin de studenti care se plang de BAC, dar care nu stiu sa scrie corect. (Liceean!, Copiii vor sti sa scrie etc.)

    Toata natia asta se plange de medici din cauza lipsei de educatie. Din cauza faptului ca mentalitatea lor spune: Medic = Dumnezeu. Pentru ca suntem toti oameni si singurul lucru care deosebeste un medic de un alt om este faptul ca el invata cum functioneaza organismul si cum il poate ajuta sa se refaca. Dar vedem peste tot cum medicii sunt blamati cand un pacient vine la spital in ultimul stadiu si daca nu supravietuieste se da vina pe un "medic incompetent".

    Cat despre burse. Nimeni nu se duce la facultate sa invete pentru bursa. Sunt studenti care au nevoie de ele, si e intr-adevar trist ca sunt niste sume in bataie de joc. Dar nu bursa te motiveaza sa inveti sau sa vii la facultate. Apoi... despre salariile medicilor... si astea se stiu dinainte. Stii, atunci cand dai la medicina ca ai sa fii un muritor de foame timp de ani buni. Dar o faci din pasiune. Si cei care pleaca din tara nu pleaca doar pentru bani. Pleaca din cauza conditiilor si mai ales din cauza lipsei de respect.

    Sistemul educational din Romania trebuie desfiintat si apoi reconstruit. Momentan e doar "aruncat in aer".

    RăspundețiȘtergere
  7. @rxndr Intr-adevar nimeni nu merge la medicina sa invete pentru bursa,dar multi au nevoie de ea pentru a se intretine de la o luna la alta!Sunt studenti care fac aceasta facultate din pasiune,o spun eu si alti colegi de-ai mei,dar sunt si studenti "obligati" de mami si tati sa aiba acest statut de "medic", restul e doar poezie in ceea ce priveste acest fapt la TV!Trebuie sa traiesti,sa simti ca sa poti vedea care-i adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  8. PS: Inainte sa-mi mai atrageti atentia legat de ceea ce scriu si cum scriu priviti mai atent ce forme sunt acceptate in ce cazuri sunt acceptate etc. Daca am gresit din lipsa de atentie un cuvant nu e cazul sa analizati tot textul!Bacul l-am trecut chiar foarte bine si pe merit,crede-ma!

    http://dexonline.ro/definitie/licean%C4%83/paradigma

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt curios ce fel de medic vei fi tu domnisoara...atat de informata despre metodele profesorilor...ai terminat facultatea sa ii judeci?...ai predat tu macar o singura zi?

    ...ff interesant...singurul tau scop e probabil sa iti iei un statut in societate...atat...totul pentru tine e in jurul bursei...de parca ai fi singura care iei bursa..de parca esti singura care faci o facultate in care au intrat tot felul de indivizi dubiosi..

    masoara-ti lungul nasului...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca ar trebui sa va masurati limbajul domnule Anonim.Atunci cand nu va va lipsi curajul de a va expune numele,mai discutam!Iar in cazul in care nu ati observat bursa de la facultati este o simpla paranteza,iar subiectul principal este altul.Si DA, am si predat!Si inainte sa ma judecati pentru ceea ce scriu si pentru ceea ce vreau sa fac v-as ruga solemn sa va abtineti de la comentarii atat timp cat nu ma cunoasteti! Daca altceva nu aveti de facut puteti continua cu comentarii de genul acesta si voi stiu eu ce sa fac! Va multumesc pentru deranjul de a scrie in fiecare zi cate o parere personala ce vorbeste despre persoana dumneavoastra putin(mai mult) frustrata!

    RăspundețiȘtergere
  11. PS: Cei care fac aceasta facultate doar pentru statut,cred cu desavarsire ca au o problema. Nu cred un om normal capabil sa piarda atatia ani din viata sa doar pentru a se numi doctor sau avocat(facultatile cu cei mai multi ani,cel putin din cate stiu eu) .Si ca sa lamurim problema cu bursa v-ati gandit vreodata ca nu vorbesc neaparat pentru mine?V-ati gandit vreodata ca sunt copiii pasionati de medicina , de ceea ce inseamna sistemul sanitar si ma rog tot ceea ce are legatura cu sanatatea si corpul uman ca pentru a putea sa-si cumpere instrumete(gen carti, stetoscopk,tensiomentru),pentru a se putea mentine departe de familie(provenind dintr-o familie cu posibilitati precare) chiar are NEVOIE de acei bani? Eu cred ca raspunsul la aceste intrebari este NU! Va multumesc pentru timpul acordat si data viitoare va rog ganditi-va la toate posibilitatile inainte de a raspunde atat de urat... . PS: Ori va semnati ori va fac raport la google!

    RăspundețiȘtergere
  12. si ca sa corectez ca observ ca din graba am gresit o litera si sa nu mai aud din nou comentarii: stetoscop

    RăspundețiȘtergere
  13. Cei care au obtinut rezultate foarte bune la bac atat anul trecut cat si anul acesta au fost felicitati de catre televiziune, presa, profesori si asa mai departe..cu siguranta este mult mai importanta multumirea pe care o au: ca au reusit sa obtina ceea ce si-au propus si pentru care au mincit. Acestia sunt elevi cu adevarat buni..lucrul asta e valabil si in cazul studentilor pasionati (de medicina si nu numai)care reusesc sa se faca remarcati atat la nivelul grupei cat si in fata domnilor doctori de la lp-uri. Ce altceva isi mai poate dori un student decat respectul celor din jur?

    RăspundețiȘtergere
  14. Sincer?Pe langa respect isi mai doreste din punctul meu de vedere urmatoarele teluri atinse...La fel ca in "Iona" a atins un tel,dar a aparut altul!Si atunci cand sunt indeplinite normal ca satisfactia e maxima!Sunt in asentimentul tau Elena!

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML