sâmbătă, 26 iunie 2010

Tu ce astepti?

Motto: "Daca viata nu te lasa sa traiesti cum vrei tu, cel putin nu o trai cum vrea ea!"


S-a trezit de dimineata pe un cearceaf alb,curat ce nu era al ei. A observat o pata de sange, s-a privit inspaimantata, caci nu stia ce se intampla… Apoi un vant rece a trecut peste ochii ei si i-au ramas inghetati pe sticla privindu-i mana inca sangeranda. Era taiata,iar irisul spart privea prin ea si stia, stia ca acela a patruns prin vena amortita de durerile vremii. Inocenta, desi imbracata de ochii lumii, atat de previzibil i-a fost furata... . A vrut sa se transforme, sa arate lumii intregi ca nu purta o masca… Vazandu-si incheietura mainii a inteles ca defapt acesta e un nou inceput, stia ca va schimba lumea. Si-o duce la cap, dar ii dispare prin trupu-i fad, ce moare treptat fara speranta de-asi fi implinit visul cu inocenta ce-o mostenise de la mama sa.Totul pervertiv, stia ca visul i se va implini, iar pretul ii va fi inocenta. Ironia,ipocrizia ii vor fi prieteni in clipa in care visul va fi atins cu mana,cu piciorul, cu tot trupul, iar prietenul din copilarie ii va spune: “Ti-am uitat parfumul de papadie...intoarce-te glas purificat al vietii mele!”, iar ea ii va raspunde: “Eu te-am uitat pe tine!

Asta oameni buni vreti sa se intample cu generatia noastra? Sa nu mai existe urma de dreptate? De adevar?Sa fie doar ipocrizie pe fata copiilor? Fa ceva pentru tine! Pentru sufletul tau! Pentru copilul tau! Si daca nu-l ai, fa-o pentru viitorul sau pentru viitorii tai copii. Ei au facut pentru mine si poate inca vor mai face, dar eu?Eu ce am sa fac?De maine am sa fac ceva pentru mine!

Tu ce astepti?

PS: Am vrut sa dau o imagine putin beletristica a ceea ce se intampla cu generatia de azi si cu generatiile viitoare. Sa oprim asta si sa luptam sa schimbam ceea ce ar putea ar urma. Sau poate ca sunt prea idealista...

Si totusi nu vreau un viitor trist pentru mine si pentru generatiile ce urmeaza. Eu am invatat ca zambetul e contagios, si pentru ca mi-am amintit de o promisiune facuta mie insami candva, orice ar fi, o sa zambesc tot timpul!




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

4 comentarii:

  1. asa e cel mai bine sa zambesti chiar si cand sufletul iti e napadit de lacrimi..foarte frumos interpretat:Xte poop maddy

    RăspundețiȘtergere
  2. zambetul si optimismul ca exteriorizare pot avea un efect nebanuit de atenuare a unor probleme, de trecerea mai usoara peste unele lucruri dificile care ne apar in viata. toata acestea, ma fac sa cred ca e mai bine sa fii Optimist si sa te inseli, decat pesimist si sa ai dreptate. aici e vorba si de o autosugestie, de inducere a unie stari interioare de bine, de pozitiv, de reusita, in ciuda unor factori care, in mod normal, te-ar putea determina sa nu ai o atitudine prea optimista.

    PS : nici nu mi te-as vedea altfel decat zambareata :)
    si cu o stare de buna dispozitie, in general !
    daca ai vazut, am si eu o formulare cu care inchei, de vreun an, postarile de pe blog ! imi place sa inchei o postare spunand : "o zi (o duminica, un weekend) placut(a) zambete si soare".
    ceea ce iti doresc si tie ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dan e ceva de genul acelei stari pe care ne-am indus-o fiecare cel putin odata in timpul scolii... Spui profului/profei ca-ti este rau si in cele din urma chiar te simti rau ;)) asa si cu optimismul:D

    PS: Multumesc deasemenea. Stii afara poate sa ploua, dar eu o sa incerc sa zambesc

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML