luni, 10 mai 2010

Comercial!

Comercial!Ca dee se castiga mai bine... . Pana si Andra, pe care o consider una dintre putinele soliste adevarate ale Romaniei, una dintre putinele vedete care s-a facut remarcata prin voce si nu prin sani si fund m-a dezamagit. S-a dat si ea "pi" house dom'le ca dee "e" mai multi bani castigati si acum ca e si maritata... unde-s doi puterea creste dar si masa tre' sa fie dubla. Recunosc imi place melodia ei(ABELIA) chiar foarte mult, dar totusi o preferam pe ea ca persoana daca pot spune asa cu stilul ei de muzica. Asa cum cei de la Voltaj, una dintre putinele trupe romaneste pe care le am la suflet, a ramas cu vesnicul lor stil de muzica cu riscul de a nu mai fi la fel de mult mediatizati(desi stiu eu ca au concerte) . Si ca sa nu spun numai despre Andra, a carei muzica o sa-mi placa incontinuare chiar daca si-a schimbat stilul intr-unul comercial, pentru ca recunosc imi place muzica house, o sa amintesc si de Alex, care are multe melodii frumoase si care si el a scos o melodie comerciala... .
Dar oare cat v-a mai tine valul asta comercial?

PS: Nu fac tam-tam pentru ca nu mi-ar place muzica lor, ci pentru ca sunt tot mai uimita ca-si schimba stilurile intr-unul mai bine vandut... .
PSS: Pana la urma fiecare trebuie sa se descurce cat mai bine intr-o tara in care se scad pensiile si alocatiile copiilor nu? :))



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

12 comentarii:

  1. Oare e asa comerciala muzica asta? Mie nu mi-a placut niciodata genul acesta de muzica, ba dimpotriva de cand a aparut in Romania nu mai ascult deloc muzica romaneasca decat a unor formatii care au ramas la fel in ciuda valului asta aberant: Vama, Vunk, Directia 5.Si cunosc multe persoane care la fel nu agreeaza genul, decat in cluburi si nici acolo in exces.Alex mi-a placut si mie destul de mult in vremea cand canta un fel de R'n'B dar acum... nu.Iar pe Andra o admir pt voce si piesele ei lente.Cred cu tarie ca in Romania era foarte multa muzica buna inainte sa apara asa-zisul house si toata invazia asta de DJ si DJ-ite.Si e un fenomen cu atat mai absurd cu cat cele mai cunoscute piese din lume la ora actuala nu au nimic de-a face cu house-ul.Dar romanii nu aleg calea asta doar pt ca se vinde ci si pt ca e mai usor sa pastrezi un ritm de 'house' pe care sa 'plantezi' cateva versuri fara noima decat sa compui o piesa cu un ritm aparte si niste versuri care chiar sa transmita ceva.Si ca sa-ti raspund la intrebare, valul va tine atata vreme cat va ramane cel mai usor mod de a face 'muzica'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare dreptate are Any la fel si tu Dan. Am astfel de specimene chiar in clasa: " Trebuie sa ma duc in Extrem. Nu vii si tu? O sa fie X si Y! " . Hello! Daca ma duc in Extrem sau in orice alta discoteca ma duc la nu stiu cata vreme, de pilda odata la cateva luni si asta pt a mai "iesi" si eu putin in lume, daca se poate spune asa:)) .
    In rest in ultima vreme am tot frecventat Times-ul! E o atmosfera atat de placuta si de relaxanta.

    Muzica HOUSE e buna doar de "dantuiala" , dar cand vine vorba de versuri nimeni nu intelege mai mult decat 2 sau 3 cuvinte ca in rest sunt suprapuse prea multe efecte ca sa poti intelege si restul continutului, asta daca mai sunt si alte versuri:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate, Vali ! dar ce sa mai spunem de Puya care chiar "a dat-o pe comercial" ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Valy Sincer nu l-am auzit in ultima vreme pe Puya, dar promit ca o sa ma interesez:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi-e tare dor de muzica evergreen. Oare cand se va mai produce muzica de calitate care sa intre in colectia evergreen ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi place mult muzica de la Times, pacat ca e asa de putin spatiu acolo si asa de mult fum. Nici cand fumam nu prea il suportam. Cat despre "muzica" asta, versurile ma distreaza la maxim. Uite, de exemplu melodia Innei: "Fly like you do it like you're high, like dou do it like you fly, like you do it like a woman". Daca astea nu-s versuri pentru retarzi, nu stiu care ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dan eu cred ca nu se va mai produce muzica de calitate prea curand, iar daca se va face nu va fi prea mediatizata incat sa auda tot omul.
    PS: Desi pare ciudat pentru cei de varsta mea eu ascult si muzica clasica. Si nu-l confund pe Beethoven cu-n caine:))

    @Iulia intr-adevar fumul e prea mult si-ti marturisesc ca m-am ales cu o tuse seaca pe care am dus-o 2 saptamani de-a randul din cauza fumului de tigara de acolo.
    Cat despre Inna ce sa-ti spun melodia e una dansanta si nimeni nu da atentie la versuri cum spuneam si mai sus...

    RăspundețiȘtergere
  8. bv bv...
    si eu ascult muzica clasica:D dar tot mai mult ma relaxeaza Death Metal-ul:D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Valy, la Puya ecuatia e simpla. Omul e cameleon, poate canta si pe stilul vechi si pe stilul asta nou cu mainstream. Pentru piesele vechi, la care avea o mana de fani care nu prea cotizau cu nimic, la albume si concerte, omul a intors foaia fara prea mult efort, heavy-rotation la tv, radio, internet, concerte mai multe, bani din reclame, vizibilitate, deschidere la masele largi de consumatori fara mari pretentii la ce asculta. Simplu, omul vrea sa traiasca din muzica si asta e deocamdata calea prin care ajunge la idealul asta. Putin ii pasa ca a trebuit sa se schimbe la nivel muzical, sa-i iasa banul sa supravietuiasca si el ca tot omul, astea sunt vremurile, cu astea defilam.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Andrei Si totusi eu zic ca nu se poate trai doar din muzica:-? cel putin nu pe termen lung :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa va spun cum merge treaba: toata lumea se da "pa comercial" pentru ca nimeni nu cumpara albume. Avand o melodie dance-house clubbing style mai poti mixa cv intr-un club, mai poti da ceva la radio. Si in plus, asta e curentul. Toata lumea asculta degeaba ne ascundem dupa deget. Cred ca ar fi timpu' sa nu ne mai cacam pe noi si sa recunoastem ca stilul asta prinde. Iar daca se doreste ca un artist sa-si mentina stilul de muzica, fratilor, cumparati CD-uri originale, nu mai piratati muzica, mergeti la un concert platit si cam asta ar fi. Si artistul ala, trebuie intretinut, nu traieste cu aer...
    Asa ca mai usor cu judecatul si mai multa gandire.
    PS: Din cate stiu eu, si chiar stiu, stilul la care va referiti voi, nu e house, e dance:).
    House-ul nu are versuri iar melodiile au o durata ce variaza intre 10 si 40 de minute. Cam asta a fost!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Anonim Eu am specificat in postarea mea ca ascult house si da intr-adevar in Romania nu este acel house original, poate doar foarte putin!

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML