marți, 10 noiembrie 2009

Lectie de viata!


Zile de noiembrie ii ating trupul prin suflarea puternica a unui vant totusi usor si-i calauzesc pasii spre fericire.Nu e doar o stare de bine,nu e doar un sentiment,e mai mult de atat...e o pace interioara.
Afirma tanara si frageda capsunica:-Eu nu sunt un om ca toti oamenii!
Iar el,marul cel acrisor ii spune:
-Esti nebuna!
-Da,poate!Dar nu este asa!Eu simt dincolo de munti,dincolo de mare si dincolo de ceruri.Eu apreciez si acel amanunt lasat neglijent in lume.Iar el ii raspunde:
-Esti un om nebun!Fii coerenta!
-Sunt coerenta in tot ceea ce spun,dar trebuie sa vezi dincolo de cuvinte.Am tot ceea ce si-ar dori o lume intreaga,dar n-am nimic din ce-mi doresc.
-Ce vrei sa spui?
-Un om ca sa traiasca bine are nevoie de satisfacerea unor lucruri materiale,asta imi doresc si eu!Iar eu detin iubirea pura,iubirea fara de masura,de care voi toti nu va veti putea bucura niciodata!Defapt ati putea!Dar nu stiti cum!
-Categoric esti un om nebun!Pentru ce sa vreau iubire si prieteni cand ii pot avea cu bani?!
-Da!Si daca intr-o zi vei fi falimentat,unde iti vor fi acei prieteni si iubirea?
La acest lucru marul,deja vestejit nu a mai stiut sa raspunda...
-Vezi?Deaceea eu azi,realizez ca mi-e bine asa!Pot lupta si pot avea orice imi doresc pentru ca am totul neavand nimic!Lucrurile materiale...pot face rost de ele cu putin efort,dar voi nu veti putea dobandi niciodata iubirea pura,iubirea adevarata cu puterea voastra,banul!
Cu mana pe inima pot spune:"Sunt fericita!Am iubirea si sunt implinita!"


Lectia de viata: "Poti avea totul neavand nimic si poti avea nimic avand totul"Mihai Eminescu


PS:Am scris aceasta mica povestioara,daca ii pot spune asa gandindu-ma la o scena pe care am vazut-o azi.Din aceasta veti putea desprinde o invatatura,cel putin aceia care inca nu-si dau seama,nu realizeaza ce este cu adevarat important intr-o lume atat de mica!
Vally@All rights reservedSubscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML