luni, 13 decembrie 2010

Povestea lui Mihai Mudava!


Nume
: Mudava
Prenume: Mihai
Localitate: Focsani(Vrancea)
Scoala: Colegiul National "Al.I.Cuza"


1.Mihai, din cate stiu, tu locuiesti intr-un apartament cu alti copii mai mici sau mai mari decat tine. Ne poti povesti cum e sa imparti un spatiu atat de mic cu alti oameni?

Stau in aceasta locatie de aproximativ 3 luni, insa spatiul e mult mai mic, iar noi suntem in numar de 8 si toti suntem la liceu. Intr-adevar este nevoie de un spatiu mai mare pentru a invata, pentru a ne odihni si pentru a petrece timpul liber, dar aici nu se poate. Acestea sunt posibilitatile si trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem. Deasemenea aici mai stam cu referenti-educatori, care ne supravegheaza si cu care ne intelegem de minune.

2.Imi cer scuze ca ating un subiect atat de delicat, dar ne-ai putea spune de ce, daca stii, te-au parasit parintii tai si la ce varsta?

Tot ce stiu despre ei este ca m-au lasat in spital la doar 3 zile si ca n-au mai venit deloc. Crede-ma, te obisnuiesti daca accepti ceea ce esti si data iti doresti sa-ti depasesti conditia.
Sunt un om calm care trece usor peste socuri emotionale. Cand eram mic am realizat ca nu am pe nimeni, dar ca nu sunt singur. Am prieteni si oameni care ma iubesc, iar eu nu ii pot insela!

3.Cred ca pentru nimeni din Focsani nu este o surpriza faptul ca tu ai aparut in penultima emisiune "Dansez pentru tine", ne poti spune cum te-ai simtiti? Cum s-au purtat oamenii de acolo cu tine?

A fost o surpriza cand am aflat de la secratariatul scolii, dar nu am facut un caz prea mare din asta. Cei de la Media Vision au intalnit un copil abandonat care a realizat atatea si nu s-a lasat batut. In timpul show-ului am simtit o vibratie, o putere care m-a cuprins si cu greu i-am rezistat. Toti cei de acolo sunt foarte cumsecade, iar vedetele m-au salutat cu respect. M-au facut sa ma simt de parca nu era prima data cand eram acolo.

4.Eu stiu ca tu ai o medie buna la scoala si ca vrei sa urmezi medicina, dar ca totusi esti putin indecis asupra specializarii. Te-ai hotarat intre timp asupra acesteia?

Media generala poate spune multe, dar nu calea pe care vreau s-o urmez. De la 6 ani imi doresc sa devin medic, unul foarte bun si voi reusi. In legatura cu specializarea inca sunt indecis, cred ca stomatologia sau poate chirurgia. Timpul va decide, sau poate eu.

5.De ce medicina si nu alt domeniu?

Ce este mai frumos in viata decat sa-i ajuti pe ce-i care au nevoie? Poate frumusetea insasi, insa nu mai nobila decat medicina.

6.Care a fost cea mai mare supriza care ti s-a facut?

Ocazia de a fi in "sosonii" mei, ocazia de a vedea si simti rautate, bunatate, noroc, ghinion. Dar cele mai frumoase suprize au fost faptul ca va cunosc pe voi, colegii mei si oameni care pot face un act benevol, care pot acorda un ajutor si aceea sunteti voi si oamenii de la "Dansez pentru tine", oameni care au facut posibil ajutorul de 3000 E.

7. In final ai vrea sa le transmiti ceva si celorlalti copii?

Daca toti si-ar face treaba sau si-ar urma visul, ar fi cel mai bine pentru ei si pentru Romanica, pentru ca noi, tineretul, suntem viitorul si noi il facem.

PS: Vreau sa va spun ca Mihai ajuta si alti copii si este chiar si voluntar la "Crucea rosie"



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru acest interviu. Mihai este model chiar si pentru cei ce's mangaiati de parinti inainte de culcare.

    RăspundețiȘtergere
  2. gata! am ajuns! cam tarziu, dar am ajuns! :) ca personaj e bine ales. Uite, eu nu mai tin minte daca am vazut acea editie de la "dansez" si nici pe baiat nu-l stiu. Pentru cei ca mine, prinde bine interviul. « Ce este mai frumos in viata decat sa-i ajuti pe cei care au nevoie? » Frumoase vorbe. Mai gandim oare astfel, odata ajunsi adulti, daca nici meseria nu presupune sa interactionam in fiecare zi cu oamenii din jurul nostru ? Daramite sa le mai dedicam niste timp ?! Si mai ales, sa-i ajutam benevol? Ii doresc multa bafta, sunt sigura ca o sa reuseasca ce si-a propus si sper sa implineasca cat mai multe vise, la randul lui, daca va avea disponibilitatea. Si materiala, si emotionala...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Tudor pentru felicitari. Intr-adevar este un exemplu si noi ne-am bucurat mereu sa-l ajutam.

    @ Laura este un om extraordinar si sunt sigura ca-i va ajuta pe cei din jurul sau cat de mult va putea el. Cat despre emisiunea de la "dansez" iti recomand sa intrii pe site-ul celor de la proTV si cauta "Povestea lui Mihai Mudava" cu siguranta o vei gasi si-l vei vedea:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand vezi povestea unor asemenea oameni, uneori simt rusine in momentul in care ma gandesc la unele mofturi care le fac parintilor, sau nazuri la mancare, pretentii de cadouri, sau simplul fapt ca "azi" ti-au dat prea putini bani de buzunar.

    Tot respectul pentru asemenea tineri, si il apreciez mult pentru pastrarea optimismului la un nivel inalt.
    Nu-l cunosc personal, poate tu il stii, dar din mini-interviul tau reies astfel de lucruri bune despre el.
    Respect mult!

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML