sâmbătă, 16 octombrie 2010

Ce poate face un idiot cu o prost crescuta? (II)

"Ce poate face un idiot cu o prost-crescuta?" Asa s-a intitulat un post mai vechi... va amintiti? Ei bine raspunsul era sa comunice... chiar ati crezut?
Fabula:
Acum multi ani se intalnesc un catar si-un papagal. Va intrebati ce legatura ar avea cele doua specimene? Ei bine orgoliul, incapatanarea, dar si curiozitatea cataralui l-au facut pe acesta sa suporte caracterul dificil al papagalului pentru a cunoaste cat mai mult din instinctele sale. Fiind o nimfa, cam dificila, bineinteles ca se purta ca un copil prost-crescut... Nu luati totul in serios! Asta se intampla doar la 2-3 ore:))
Nimfa voia doar sa puna rabdarea catarului la incercare si dupa ce acesta ceda presiunii varsa tot paharul acumulat in saptamana respectiva. Nimfa, ca o vulpe ce pleaca cu coada-ntre picioare se-ntorcea de fiecare data pentru a-si cere iertare... . Catarul vrand sa-si vada-n continuare de experiment trecea cu vederea cam de fiecare data greseala papagalului neobrazat. Dar nu doar el era nesimtit, caci idiotenia catarului il facea sa greseasca mai des decat interlocutorul sau. Cum sa te superi ca nu-ti spune lucrurile de 2 ori, mai ales avand un comportament ca al sau? Cum sa te superi ca are o gandire altfel decat a ta? Cum sa te superi ca are niste principii bine definite? Cum sa te superi ca i s-a luat curentul? Dar papagalul oare nu se supara cand i se inchidea telefonul? Cand i se raspundea grosolan?
- Mai catarule, dar unde-ti sunt cei 7 ani de acasa? Sa-ti mai recomand oare sa citesti "Codul bunelor maniere?"
Si totusi cei doi s-au inteles de minune, catarul fiindu-i aproape nimfei atunci cand avea nevoie... si ce frumos dormeau impreuna si ce frumos tipau unul la altul :)) si ce frumos isi inchideau unul altuia telefonul.
STOP! Asta s-a intamplat pana cand lucrurile au revenit la normal, catarul si-a incheiat experimentul, papagalul s-a saturat de lipsa bunului simt si asa a incheiat ceea ce urma a fi o frumoasa prietenie.
Deci ce poate face un idiot cu o prost crescuta? Simplu!
Nimic!

Vally@All rights reserved






Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

11 comentarii:

  1. catarul asta, e cam magar... poate trebuia sa aibe rabdare cu porumbita ;)
    sau, poate s-au tachinat prea mult, pana cand a devenit o rutina si au vrut ceva nou, fiecare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca-si doreau altceva si au pus stop acestui experiment, care dura de mult timp fara sa obtina niciun rezultat:-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare atât de familiară această fabulă încât îmi lasă un gust amar... Păcat de prietenie şi de urmele acelea adânci...care rămân. Totuşi, până şi catârăă şi papagalii se pot înţelege când vorbesc aceeiaşi limbă...pe sufletul fiecăruia, nu?

    Totuşi, unele puncte pe "i" sunt cele care ne aduc în faţă unei "necunoscute" care poate fi cea feicită :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, pacat. Desi in momentul cand se ajunge sa nu se mai vorbeasca aceasi limba, doar unul mai poate reveni pe aceasi frecventa, iar celalalt ramane pe alt traseu, care pentru interlocutor devine unul "necunoscut".
    In cazul asta nu e o "necunoscuta" fericita, e doar realista.:) cred...

    RăspundețiȘtergere
  5. "Necunoscuta" mea, este un "X" şi face parte dintr-un viitor. În cazul acesta X poate aduce fericirea pe care cunoscutul nu a ştiut să o aducă din neimplicare sau o anume necompletare de sentimente...

    Oricum...într-un film, un anume actor drag mie îi spunea fiicei sale: "...dragostea e pasiunea, obsesia, ceva fara de care nu poti trai. Sa iti dai drumul de pe inaltimi. Gaseste pe cineva pe care sa-l iubesti la nebunie si care sa te iubeasca la fel. Cum il vei gasi ? Pai, uita de cap, si asculta-ti inima. Eu nu aud inima la tine. Adevarul e ca dragostea, e adevarul si nu are rost sa traiesti fara ea. Sa faci calatorii si sa nu te indragostesti, inseamna ca nu ti-ai trait viata defel, dar trebuie sa incerci, pentru ca daca nu incerci, inseamna ca nu ai trait.

    - Bravo !

    - Esti dura.

    - Scuza-ma. Bine. Spune-mi din nou, dar versiunea scurta de data asta.

    - Bine. Stai deschisa. Cine stie ? Iepurele poate sari de oriunde.

    - Da ?

    - Da. "
    (Citat din "Meet Joe Black")

    :)eu cred că eşti o persoană fragilă, dar puternică...ştii ce vrei, iar asta e bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Lady pentru citat, este impresionant cat adevar ascunde in el, trebuie doar sa-l intelegi. Cat despre mine cam da stiu mai mereu ce vreau desi sunt si mici situatii cand ma las prada impulsului de moment. Eu prin fragil inteleg sensibil si da, chiar am recunoscut intr-un post ca sunt o fire destul de sensibila, dar si puternica asa incat sa reusesc tot ce-mi propun, bineinteles si cu ajutorul lui Dumnezeu!:)

    Cat despre fabula se pare ca nu va avea o continuare si va ramane in stadiul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  7. PS: Totusi Lady sa nu confundam o relatie de iubire cu o relatie de prietenie. In fabula am vorbit despre 2 oameni: genul catar si genul papagal(a nu se intelege cicalitor sau prea vorbaresc, ci exagerat) care nu au putut ajunge la un numitor comun in sensul ca orgoliul si principiile au fost prea puternice pentru a continua o relatie frumoasa de prieteni.
    Dar mare adevar ascunde si citatul pe care l-ai postat... cine stie as putea sa ma gandesc la o alta fabula:)) schimband personajele desigur:D

    RăspundețiȘtergere
  8. o sa ma gandesc... dar eu nu prea sunt de acord cu anunturile prin intermediul comentariilor...

    RăspundețiȘtergere
  9. Scuze de offtopic - incearca noua metoda de a castiga bani prin intermediul blogului tau: http://aff.blogmoney.com/?aid=2272

    RăspundețiȘtergere

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML